به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، آئین رونمایی از سایت 5G همراه اول در برج ستاره ونک، امروز 10 اسفند با حضور جمعی از مدیران ارشد اپراتور اول، کارشناسان حوزه ارتباطات و اصحاب رسانه برگزار شد.
مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در ابتدای این مراسم با بیان اینکه ترافیک شبکه ما ظرف یک سال شیوع کرونا دو برابر شده است، اظهار کرد: جزو معدود مجموعه هایی در کشور بودیم که فشار کاری روی همکارانم بیش از ایام عادی بود. معمولا کرونا برای شرکت های مختلف مقارن با دورکاری و کاهش فشار کاری است، اما در اپراتور دقیقا بالعکس این بود.
وی با تأکید بر اینکه اختلال جدی در ایام کرونا در حوزه کاربری شاهد نبودیم، عنوان کرد: امکانات ارتباطی کشور برای هر نیازی آماده خدمات دهی بود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران با بیان اینکه افزایش تقاضا از سمت کاربرها ما را ناگزیر به سمت تکنولوژی های جدید هدایت می کند، ابراز کرد: 2000 گیگابیت بر ثانیه بیت ریت در شبکه ما تحمل شد که عددی قابل توجه است. دیتاسنترهای همراه اول در سالجاری چندین برابر سنوات گذشته، ترافیک تولید و به شبکه ملی اطلاعات تزریق کردند.
وی افزود: الآن میزبان سرویسی هستیم که سال گذشته همین روزها در کشور ما وجود نداشت؛ میزبانی سرویس «شاد» به صورت کامل روی دیتاسنترهای همراه اول انجام می شود که تروپوت شاد از برخی پیام رسان های مشهور که توسط مردم استفاده می شود، بالاتر است.
اخوان بهابادی با اشاره به اینکه تمامی این کارها ظرف چند ماه اتفاق افتاد، گفت: ما نقش نیروگاهی در اپراتورها نداشتیم؛ اما الآن در همراه اول مدعی هستیم بزرگترین نیروگاه فضای مجازی در اپراتور اول ارتباطی قرار دارد که همان دیتاسنترهایمان هستند؛ دیتاسنترهایی که زیر بار هستند و ترافیک قابل توجهی را در شبکه ارتباطی کشور تزریق می کند.
مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه یکی از فناوری هایی که مجبور هستیم به سمتش برویم 5G است، گفت: به هیچ وجه کار نمایشی در همراه اول انجام ندادیم و تا جاییکه می شد از شبکه 4G و 4.5G نهایت استفاده را کردیم و الآن نیاز داریم به 5G و بر همین اساس نخستین سایت نسل پنجم را در جوار حرم علی ابن موسی الرضا(ع) و دیگری را در نقطه دیگری از مشهد راه اندازی کردیم.
اخوان با تأکید بر اینکه توسعه 5G را با سرعت پیگیری می کنیم، گفت: تا انتهای سال علاوه بر تهران در اصفهان، شیراز، اهواز و تبریز سایتهایمان را روشن می کنیم و خدمت واقعی را در اختیار مشترکانمان می گذاریم که هر کسی دسترسی به این شبکه داشته باشد، قابلیت اتصال و استفاده از سرعت های این نسل را دارد.
مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه تست 3.8 گیگابیت بر ثانیه را روی 5G همراه اول گرفتیم، عنوان کرد: البته تعداد دیوایس های 5G در کشور کم هست، اما مطمئن هستیم مثل دوران 3G و 4G مشکل دیوایس حل می شود و مردم می توانند به سرعت متصل شوند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در 5G متفاوت است و نواحی تحت پوشش سایت های آن محدود خواهد بود، اظهار کرد: سرمایه گذاری مورد نیاز بسیار بیشتر و قابل توجه تر است و بنابراین انتظارمان به عنوان همراه اول، حمایت دولت و مجلس از سرمایه گذاری اپراتورها در 5G است.
اخوان تصریح کرد: توسعه در ICT سر بزنگاه ها به یاری کشور می آید و اگر سرمایه گذاریهای گذشته به موقع انجام نشده بود، هنگام مواجهه با کرونا مشخص نبود چه اتفاقی می افتاد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران گفت: اواخر سال گذشته کسی تصور نمی کرد 12 میلیون دانش آموز روی یک پلتفرم میزبانی شوند و در کلاس های درس شرکت کنند. این اتفاق می تواند در آینده و در موضوعات مختلف تکرار شود و لذا اگر سرمایه گذاری هایمان انجام نشده باشد، باعث نارضایتی در کشور می شود.
وی با بیان اینکه امروز استفاده از اینترنت و فضای مجازی جزو ضروریات زندگی شده است، گفت: هنگام قطعی برق که مدتی قبل در تهران اتفاق افتاد، گزارشی از بازخوردهای مردم برای من فرستادند و جالب بود لوکیشن هایی که سایتهای ما کار می کرد موضوع برای مردم قابل تحمل بود، اما جاهایی که سایت های ما قطع شده بود، اعتراض به شدت بالا بود.
مدیرعامل همراه اول با اشاره به اینکه همراه اول کارهای تحقیقاتی خوبی در زمینه 5G از سال 96 با دانشگاه های برتر کشور انجام داده است، ابراز کرد: اکنون نیز همکارانم در مرکز تحقیق و توسعه مشغول پژوهش هستند تا بومی سازی خوب و مناسبی اتفاق بیفتد.
مرتضی طاهری بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول به عنوان سخنران دیگر این مراسم با بیان اینکه مسیر سختی را در توسعه فناوری 5G طی کردیم، اظهار کرد: هم اکنون 50 نفر در همراه اول مسلط بر فناوری 5G هستند؛ در حالیکه سال 93 و در برابر تکنولوژی های قبلی مدتها طول کشید تا بتوانیم بر KPI آن مسلط شویم.
وی افزود: آنتنی که ما در مشهد استفاده کردیم، آنتن تولید داخل بود و این برای ما ارزشمند است که از یک تولیدکننده داخلی برای راه اندازی 5G استفاده کردیم. اصلا نمی خواهیم وارد میدان مسابقه سرعت شویم، زیرا در این صورت در حق 5G جفا کرده ایم.
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول گفت: اگر قرار باشد کار بزرگی برای کشور انجام دهیم باید همه بخش ها دست به دست هم بدهند تا به یوزکیس های واقعی و مورد نیاز دست یابیم. امروز واقعیت مجازی و گیمینگ را که مورد نیاز مردم و جوانان است، بین این مرکز و مرکز شهید کاظمیان خواهیم داشت.
طاهری بخش خاطر نشان کرد: در سایت هایی که راه اندازی می شود اگر هر مشترکی گوشی 5G داشته باشد و در پوشش این نسل قرار گیرد، می تواند از سرویس این نسل استفاده کند.
وی افزود: اگر دوستانمان در رگولاتوری، هر چه زودتر فرکانس های اختصاصی هر اپراتور در نسل پنجم را ارائه دهند، کار توسعه را با سرعت بیشتری پیش خواهیم برد.
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول در پایان ارائه خود، اقدام به تست سرعت شبکه 5G در حضور حضار سالن در آمفی تئاتر برج ستاره ونک کرد و به سرعت 3.633 گیگابیت بر ثانیه دست یافت.
این در حالیست که پیش از شروع رسمی مراسم و در حضور تعدادی از خبرنگاران، سرعت 3.8 گیگابیت بر ثانیه نیز ثبت شد.
در جریان این مراسم انجام یک «یوزکیس واقعیت مجازی» با بارگذاری در دیتاسنتر مجازی سازی شده و همچنین «تست گیمینگ» با راه اندازی گیم سرور در دیتاسنتر مجازی سازی شده همراه اول در بستر شبکه 5G تجاری همراه اول صورت و کیفیت آنها مورد تأیید گیمرها و خبرنگاران حاضر در سالن قرار گرفت.
واقعیت مجازی (Virtual Reality یا به اختصار VR) که کاربردهای مختلفی در حوزه های سرگرمی و آموزش دارد، نوعی تلاش برای حذف مرزهای موجود بین فضای واقعی و فضای مجازی است. واقعیت مجازی (VR)، یک محیط کامپیوتری 3D است که فرد می تواند با آن تعامل برقرار کند.
در حال حاضر دو راهکار تجاری برای VR وجود دارد؛ در راهکار اول ارزان قیمت و پرتابل است اما با کیفیت پایین که با ترمینال مشترک ارایه می شود.
راهکار دوم مثل شرکت های سونی و اچ تی سی دارای کیفیت بالا اما گران قیمت است؛ راهکار G5، مزیت های هر دو راهکار را داراست.
لازم به ذکر است، پیش از این 4 اسفندماه سال جاری دو سایت 5G همراه اول در دو نقطه از مشهد مقدس به صورت Outdoor رونمایی و در مدار سرویس دهی قرار گرفت.
مشترکان همراه اول که دارای گوشی 5G هستند، می توانند در نقاط تحت پوشش از جدیدترین و سریع ترین اینترنت جهان بهره مند شوند؛ همچنین برای سایر مشترکان که گوشی 5G ندارند از طریق مودم و سرویس وای فای امکان استفاده از این فناوری وجود دارد.
همراه اول ورود به فناوری 5G در ایران را از سال 1395 آغاز کرده و با استفاده از توان داخلی شامل تیم های فنی اپراتور و شرکت های داخلی فرایند بومی کردن این فناوری را پیش برده است.
بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور در روزهای آینده نقاط بیشتری در کشور را تحت پوشش فناوری نسل پنجم تلفن همراه قرار خواهد داد.